Logistiek

RSS Logistiek nieuws

RSS Mymanager’s warehousing

 • Dit was er afgelopen week te zien in Stuttgart maart 16, 2018
  Er komt maar geen eind aan het succes van de LogiMAT. Weer meer bezoekers en meer exposanten. Maar ook meer noviteiten. Dit is wat LogiMAT 2018 had te bieden.
 • Previews op LogiMAT – reachtruck van Crown en Hyster maart 15, 2018
  Grote heftruckfabrikanten kiezen de beurs in Stuttgart uit om daar de bezoekers kennis te laten maken met nieuwe modellen. Dit keer staat de reachtruck vol in de schijnwerpers.
 • Neele-Vat Logistics bouwt nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor maart 15, 2018
  Neele-Vat Logistics verhuist zijn hoofdkantoor in Rotterdam naar de andere kant van de A15. Pernis wordt de nieuwe plek voor de logistieke dienstverlener. Hier verrijst ook een nieuw distributiecentrum.
 • Jungheinrich ontwikkelt zelf een miniload systeem maart 14, 2018
  De kloof tussen heftruckfabrikanten aan de ene kant en magazijninrichters aan de andere kant is weer een stukje gedicht. Jungheinrich presenteert een in eigen huis ontwikkeld miniload systeem en claimt meteen de hoogste omslagprestatie.
 • Constructor Dexion in Spaanse handen maart 14, 2018
  Gonvarri is de nieuwe eigenaar van de magazijnstellingen specialist Constructor Dexion. Gonvarri is een Spaanse staalreus. De overname moet groei opleveren voor beide partijen.
 • Savills: “Recordjaar voor logistiek vastgoed” maart 14, 2018
  De totale hoeveelheid in gebruik genomen logistiek vastgoed, zowel nieuwbouw als bestaand, lag met 2,5 miljoen vierkante meter het afgelopen jaar met maar liefst 49 procent hoger dan in 2016. Dat meldt internationaal vastgoedadviseur Savills in een begin deze week verschenen marktrapport over logistiek vastgoed.
 • Shuttle vult ruimte in voor hoog dynamisch assortiment maart 13, 2018
  Shuttles zijn in Stuttgart opnieuw een veelbekeken component in automatische magazijntechniek. Als primeur op LogiMAT komt SSI Schäfer met een nieuw model, dat flexibel wil zijn in alle opzichten.
 • TGW lanceert zijn piece picking robot maart 13, 2018
  Alle grote material handling spelers zetten fors in op piece picking machines. Zo ook TGW. Het nieuwste material handling wapen van de Oostenrijkse system integrator heet Rovolution.
 • Dit zijn de ‘beste’ producten van LogiMat 2018 maart 13, 2018
  Een autonome mobiele robot, een oplossing die trillingen bij heftrucks vermindert en een slimme handschoen zijn de ‘beste’ producten van Logimat 2018
 • Primeur in heftrucks – volledig Li-ion geïntegreerd maart 13, 2018
  Voor het eerst is lithium-ion technologie gebruikt als basis om te komen tot een nieuw reachtruckontwerp. Tijdens de opening van de LogiMAT beurs in Stuttgart steelt Jungheinrich de show met de nieuwe ETV 216i.

RSS Mymanager’s logistiek dienstverlening

 • UPS voegt Freightex en Coyote Logistics samen maart 15, 2018
  Freightex gaat op in Coyote Logistics. De samenvoeging van beide bedrijven moet meer duidelijkheid en slagkracht geven.
 • Verhoek Europe voegt intelligentie toe aan vloot maart 7, 2018
  Logistiek dienstverlener Verhoek Europe gaat alle trailers en kooi-apen uitrusten met het fleet intelligence N-dure systeem van Route42. Op die manier wil Verhoek de logistieke processen verbeteren om de productiviteit en kwaliteit te verhogen.  
 • E-commerce stuwt winst Deutsche Post/DHL maart 7, 2018
  Deutsche Post DHL heeft een prima financieel jaar achter de rug. De winst steeg vorig jaar flink. Vooral de alsmaar groeiende e-commerce droeg daar stevig aan bij.
 • Omzet transportsector op hoogste niveau ooit maart 7, 2018
  De omzet in de transportsector is in het vierde kwartaal van 2017 met 4,4 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dit is het vierde kwartaal op rij dat de omzet groeit.
 • Picnic ontpopt zich tot logistieke dienstverlener via Wehkamp maart 2, 2018
  Online supermarkt Picnic gaat de retourzendingen van Wehkamp ophalen. Vandaag start in Amersfoort een proef waarbij klanten van Picnic hun Wehkamp-retouren kunnen meegeven aan de boodschappenbezorger.
 • Hollander Barendrecht decor voor les ketensamenwerking februari 26, 2018
  Wat kun je zelf doen om samenwerking binnen de keten te verbeteren? Dat was de centrale vraag tijdens een bedrijfsbezoek aan Hollander Barendrecht met als thema ketensamenwerking. Supply chain adviesbureau Vavia organiseerde de bijeenkomst bij de 100 procent dochter van The Greenery. Zo’n 35 deelnemers kwam hier op af en wilde graag een kijkje nemen bij […]
 • UPS is nog niet klaar met TNT februari 26, 2018
  De Amerikaanse pakketbezorger UPS wil 1,7 miljard euro compensatie van de Europese Unie, na de mislukte overname van het Nederlandse TNT Express in 2013.
 • Onderzoek Top 100 logistiek dienstverleners 2018 van start februari 20, 2018
  Logistiek brengt samen met Buck Consultants dit jaar voor de zeventiende keer de Top 100 logistiek dienstverleners uit. De enquête voor dit jaarlijkse marktonderzoek onder Nederlandse logistiek dienstverleners staat vanaf nu online. De bedrijfsgegevens voor in de Top 100 worden dit jaar op een andere manier verzameld. De Top 100 bedrijven krijgen hierover een persoonlijke […]
 • Nedcargo neemt distributiecentrum Willebroek in gebruik februari 19, 2018
  Nedcargo heeft er een nieuw distributiecentrum bij. Na maanden bouwen en inrichten zijn eind deze maand alle klanten overgeheveld naar het opgeleverde pand in het Belgische Willebroek.
 • Van Duuren verduurzaamt met 750 zonnepanelen februari 14, 2018
  Op het dak van de overslagloods van Van Duuren in Vianen worden in het voorjaar van 2018 ruim 750 zonnepanelen geplaatst. Deze investering past binnen de duurzaamheidsstrategie van de logistiek dienstverlener die ook lonkt naar de inzet van de nieuwe Tesla truck op termijn.

RSS Mymanager’s distributie

 • Export naar Verenigd Koninkrijk stagneert maart 15, 2018
  De goederenexport naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar vrijwel gelijk gebleven aan 2016. De totale export naar het buitenland groeide wel.
 • UPS investeert 16 miljoen euro in nieuw sorteercentrum Utrecht maart 15, 2018
  Pakketbedrijf UPS heeft in Utrecht een nieuw sorteer- en bezorgcentrum van 12.000 vierkante meter in gebruik genomen. Het centrum heeft een sorteercapaciteit tot 6.800 pakketten per uur. Het nieuwe onderkomen, waar UPS 16 miljoen euro in investeerde, ligt direct aan de snelweg A2 is momenteel het grootste pakketcentrum van UPS in Nederland.
 • ING: opkomst elektrische trucks werkt uitstel investeringen in de hand maart 14, 2018
  Het zijn weer betere tijden in transport. De investering in transportmaterieel is opgeveerd. Maar blijft dat zo? Het chauffeurstekort en de opkomst van elektrificatie kan investeringen temperen. Zo voorspelt de bank ING in haar jongste Assetvisie Trucks & Trailers.
 • Jumbo pakt magazijn- en transportcapaciteit aan maart 14, 2018
  Jumbo Supermarkten wil zijn magazijn- en transportcapaciteit beter benutten. Dit moet leiden tot meer efficiency en reductie van de CO2 uitstoot.
 • Europa maakt einde aan onduidelijke prijs pakketbezorging maart 13, 2018
  Grote pakketbezorgingsbedrijven en webwinkels worden verplicht hun tarieven bekend te maken. Dit moeten zorgen voor meer duidelijkheid over de prijs van het versturen van pakketten in Europa.
 • Internationaal wegvervoer zit weer in de lift maart 13, 2018
  Het afgelopen jaar werd door Nederlandse vrachtwagens 666 miljoen ton aan goederen vervoerd. Dit is een stijging van 1,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het wegtransport door Nederlandse vrachtwagens van en naar Nederland nam voor het eerst sinds 2014 toe. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het wegvervoer.
 • Personeelstekort staat groei transportsector flink in de weg maart 9, 2018
  Meer omzet, meer winst en een versterking van de financiële positie. 2017 bleek een goed jaar voor logistiek dienstverleners en transporteurs, niettemin zijn er grote zorgen. Er is onvoldoende personeel om verdere groei bij te houden, constateert brancheorganisatie TLN in de vandaag verschenen Conjunctuurenquête onder haar leden.
 • Dit is de eerste trein tussen Amsterdamse haven en China maart 9, 2018
  Een primeur voor Nunner. De allereerste directe containertrein van Amsterdan naar de Chinese oostkust is vertrokken.
 • Dynalogic bezorgt XXL pakketten nu ook op zondag maart 8, 2018
  Dynalogic is gestart met de zondagbezorging van grote goederen, de zogenaamde 2XL goederen.
 • Haagse binnenstad schoon bevoorraad in 2025 maart 8, 2018
  Winkels, horeca, kantoren en bewoners in de binnenstad van Den Haag moeten vanaf 2025 alleen nog worden bevoorraad door schone voertuigen. Daarover wordt donderdag 8 maart in de hofstad een convenant ondertekend.

RSS Mymanager’s Supply chain

 • Marks & Spencer vergroot zicht op supply chain food maart 16, 2018
  Marks & Spencer (M&S) wil de visibiliteit en de leveringsprocessen in de supply chain voor verse voedingswaren verbeteren. Nieuwe software moet hiervoor zorgen.
 • LSP nu onderdeel van global software-ontwikkelaar maart 15, 2018
  WiseTech Global is de nieuwe eigenaar van LSP Solutions in Ede. Het bedrijf heeft veel expertise opgebouwd rond douaneafhandeling en warehouse management.
 • Groei e-commerce bestedingen stagneert maart 9, 2018
  De omzet van Nederlandse webwinkels (producten en diensten) is andermaal toegenomen. De toename is wel fors minder dan een jaar eerder.
 • KFC neemt deels afscheid van DHL na supply chain drama maart 9, 2018
  Fastfoodketen KFC (Kentucky Fried Chicken) heeft in Groot-Brittannië maatregelen genomen om een nieuw tekort aan kip te voorkomen. KFC keert deels terug naar zijn oude distributeur.
 • Coleman AI: machine learning voor transportroutes en voorraadbeheer maart 5, 2018
  Heel veel meer data en veranderende logistieke- en voorraadprocessen dwingen ondernemingen om te veranderen. Softwarebedrijf Infor lanceerde mede hierom het Coleman AI platform. Dat koppelt kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning aan de cloudgebaseerde applicaties van de leverancier. Coleman AI moet volgens leverancier Infor helpen bij het verbeteren van processen op het gebied van voorraadbeheer, […]
 • Heineken wil voorraad verlagen met Advanced Scheduling software maart 2, 2018
  Bierproducent Heineken rolt in twintig landen de Infor Advanced Scheduling software uit. De beslissing over de implementatie valt na een pilot van Heineken in twee Italiaanse brouwerijen. De brouwer verwacht met behulp van de software vooral voorraadniveaus van gebruikte materialen te kunnen verlagen.
 • Uitdaging retailers ligt vooral in meer productkennis februari 27, 2018
  Consumenten stappen steeds beter voorbereid een winkel binnen, waar ze jammer genoeg weinig productkennis tegen komen bij het personeel. Het serviceniveau moet omhoog.
 • Mercedes-Benz gaat voor industrie 4.0 avant la lettre februari 27, 2018
  De digitale fabriek krijgt concreet vorm in een nieuw te bouwen productiefaciliteit voor Mercedes-Benz in Sindelfingen. Nieuwe auto’s rijden autonoom van de montagelijn.
 • Belang e-commerce PostNL groeit februari 26, 2018
  Pakketbezorging blijft de belangrijkste kurk waar PostNL op drijft. Het belang is alleen maar toegenomen, zo blijkt uit de jaarcijfers van 2017.
 • Nieuw WMS biedt Kolibri meer mogelijkheden februari 26, 2018
  Logistieke dienstverlener Kolibri Logistiek heeft een nieuw WMS aangeschaft. Het huidige WMS voldeed niet meer aan de wensen.