RSS Logistiek nieuws

 • Second Owner geeft inventaris van Blokker-dc’s een tweede leven februari 15, 2019
  Een distributiecentrum opnieuw inrichten kan alleen als eerst ruimte wordt vrijgemaakt. Dat levert een hoop gedoe op met het demonteren en afvoeren van het materieel dat niet meer nodig is. Second Owner neemt dit hele proces uit handen en verkoopt het materieel voor een goede prijs. Zo ook voor Blokker, dat druk is met de […]
 • BluJay API-platform moet data-uitwisseling stimuleren februari 15, 2019
  Met de bouw van het BluJay API-platform wil de softwareleverancier inspelen op het breed delen en verrijken van data binnen de logistieke keten. Doug Surrett, Chief Product Strategist, bracht het nieuws over het platform naar buiten tijdens de jaarlijkse SOAR Summit van de logistieke softwareleverancier.
 • PostNL bezorgt voor Jumbo boodschappen in Groningen februari 15, 2019
  PostNL gaat voor Jumbo online bestelde boodschappen bezorgen in en direct buiten de stad Groningen. Het gaat om een test van drie maanden. PostNL bezorgt de boodschappen voor Jumbo in de avonduren. Het gaat om boodschappen die in de Jumbo Foodmarkt bij voetbalstadion Euroborg worden samengesteld. Ook de Rijksuniversiteit van Groningen doet mee.
 • Snel Shared Logistics nieuwe huurder dc de Bijenkorf in Woerden februari 14, 2019
  Logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics (voorheen G.Snel) neemt het distributiecentrum van de Bijenkorf in Woerden over. Dit distributiecentrum van 30.000 vierkante meter – waar de Bijenkorf in de loop van dit jaar uit vertrekt – grenst aan de bestaande panden van de logistiek dienstverlener. Snel stelt dat met de overname een centraal-consolidatie-centrum ontstaat voor de […]
 • Lekkerland gaat intensiever aan de slag met Toyota februari 14, 2019
  Een nieuw contract over de inzet van heftrucks vormt de basis voor een intensievere samenwerking tussen groothandelsbedrijf Lekkerland en Toyota Material Handling. Met name de service component is behoorlijk aangepast.
 • LNG-teruggaveregeling voor trucks maakt doorstart februari 14, 2019
  De regeling voor accijnsteruggave voor transportbedrijven met vrachtauto’s die op LNG rijden krijgt een vervolg, zoals afgesproken in het voorlopige Klimaatakkoord. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën bevestigde dit gisteren tijdens een Kamerdebat, meldt TLN.
 • Containers stuwen overslag Rotterdamse haven naar record februari 14, 2019
  Containeroverslag is de motor achter de volumegroei van de Rotterdamse haven. Het totale overslagvolume van de Rotterdamse haven was in 2018 nog nooit zo hoog.
 • Podcast: de cowboy wereld van crossborder e-commerce februari 14, 2019
  Er is veel mis met crossborder e-commerce. De waarde op de factuur stemt vaak niet overeen met de inhoud van pakketjes. Dus is het lastig – zo niet onmogelijk – om als douane te handhaven. Deze podcast maakt duidelijk waar het aan schort en wat de oplossingen zijn. Verder: Coolblue en Flinders als logistieke toppers.
 • Bleckmann kiest voor pickrobot Chuck februari 14, 2019
  Een Europese primeur voor Bleckmann. De fashion specialist neemt als eerste logistieke dienstverlener in Europa de Amerikaanse robotoplossing Chuck in gebruik.
 • Renewi automatiseert supply chain met logistiek platform februari 13, 2019
  Slimmer, sneller en minder foutgevoelig. Om zijn logistiek soepeler te laten verlopen heeft afvalverwerker Renewi voor een cloud-gebaseerde logistieke platform gekozen van Transporeon.

RSS Mymanager’s warehousing

 • Snel Shared Logistics nieuwe huurder dc de Bijenkorf in Woerden februari 14, 2019
  Logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics (voorheen G.Snel) neemt het distributiecentrum van de Bijenkorf in Woerden over. Dit distributiecentrum van 30.000 vierkante meter – waar de Bijenkorf in de loop van dit jaar uit vertrekt – grenst aan de bestaande panden van de logistiek dienstverlener. Snel stelt dat met de overname een centraal-consolidatie-centrum ontstaat voor de […]
 • Lekkerland gaat intensiever aan de slag met Toyota februari 14, 2019
  Een nieuw contract over de inzet van heftrucks vormt de basis voor een intensievere samenwerking tussen groothandelsbedrijf Lekkerland en Toyota Material Handling. Met name de service component is behoorlijk aangepast.
 • Bleckmann kiest voor pickrobot Chuck februari 14, 2019
  Een Europese primeur voor Bleckmann. De fashion specialist neemt als eerste logistieke dienstverlener in Europa de Amerikaanse robotoplossing Chuck in gebruik.
 • Lenzenspecialist automatiseert met shuttle systeem februari 13, 2019
  CooperVision, producent en distributeur van zachte contactlenzen en bijhorende producten en services, kiest voor een shuttle oplossing. Het systeem moet de efficiency verhogen.
 • Verkiezing Veiligste Magazijn van start februari 12, 2019
  De verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland 2019 is van start. De verkiezing wordt voor het veertiende jaar gehouden. Alle bedrijven die streven naar een goede én veilige werkplek in het magazijn, kunnen zich aanmelden.
 • Hunkemöller blijft zoeken naar geschikte dc-locatie februari 12, 2019
  Lingerieketen Hunkemöller wil al geruime tijd weg uit het huidige distributiecentrum in Hilversum. Waar naar toe is onbekend want de lingeriegigant speurt namelijk nog altijd naar een nieuwe locatie voor een distributiecentrum dat voldoet aan de groeiambities.
 • Logistiek vastgoed: vijf misverstanden over zonnestroom (deel 2) februari 12, 2019
  Met betrekking tot het opwekken van zonnestroom met bedrijfsdaken bestaan er enkele hardnekkige misverstanden. Vorig jaar kwamen er al 5 aan bod. Erik Snijders, algemeen directeur bij KiesZon, behandelt in dit artikel vijf andere obstakels die profiteren van zelf opgewekte zonnestroom in de weg kunnen staan.
 • Acht aspecten maken eenvoudige stapelaar bijzonder – video februari 11, 2019
  Horen, zien en voelen. Bij de presentatie van een nieuwe elektrische stapelaar liep Gunnar Tons (Jungheinrich) in marstempo de verschillende aspecten langs, die best innovatief genoemd mogen worden voor dit type warehousestruck. Heel bijzonder: een disselkop met trilfunctie.
 • Bol.com start bouw nieuw gemechaniseerd distributiecentrum (video) februari 7, 2019
  De eerste 513 palen zitten al in de grond. In de afgelopen weken is een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe dc van bol.com in Waalwijk, dat in 2021 open gaat. Meer mechanisatie, minder loopafstanden voor de medewerkers.
 • Autostore moet logistiek kledingspecialist verbeteren februari 7, 2019
  Texet Benelux kiest voor Autostore. De material handling oplossing moet de het logistieke proces verbeteren en versnellen.

RSS Mymanager’s logistiek dienstverlening

 • CMA CGM lijft Ceva in februari 13, 2019
  CMA CGM neemt zo goed als zeker Ceva over. Met de deal moet CMA CGM een totaalaanbieder van logistieke oplossingen worden. De rederij is momenteel al groot aandeelhouder van de logistieke dienstverlener.
 • Logistieke operatie Boeing Corendon levert spectaculaire beelden op februari 11, 2019
  Op de A9 was in nacht van vrijdag op zaterdag niet één auto te bekennen. Alles werd in gereedheid gebracht voor een spectaculaire logistieke operatie. Een Boeing van Corendon werd geplaatst naar de tuin van het Corendon hotel in Badhoevedorp.
 • Yusen opent nieuw warehouse en Benelux-hoofdkantoor in Moerdijk februari 11, 2019
  Logistiek dienstverlener Yusen Logistics Benelux breidt haar logistieke activiteiten uit met een nieuw logistiek centrum in Moerdijk. Het recent nieuw opgeleverde multi-customer warehouse heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 m² aangevuld met 900 m² kantooroppervlakte.
 • Grootaandeelhouder Panalpina wijst miljardenbod DSV af februari 5, 2019
  De Ernst Göhner Foundation, grootaandeelhouder van de Zwitserse logistiek dienstverlener Panalpina, heeft een overnamebod van DSV afgewezen. Dat meldt Panalpina maandag in een statement op zijn website.
 • Zonnepanelen: rendabele investering in duurzaam imago februari 4, 2019
  Grote logistieke bedrijfspanden en distributiecentra tellen in de regel talloze vierkante meters onbenut dakoppervlak. Deze uitgestrekte ruimtes – over het algemeen gevrijwaard van objecten en obstakels – lenen zich uitstekend voor een nieuw, duurzaam investeringsmodel. ‘Uw dak is geld waard. Er ligt een prachtige kans voor de vastgoedeigenaar, de huurder, maar zeker ook voor het […]
 • Peter Appel Transport in race voor overname wegtransport Kuehne + Nagel januari 28, 2019
  Logistiek dienstverlener Peter Appel is een serieuze overname kandidaat van de FMCG-transportactiviteiten van Kuehne + Nagel. Dat heeft de directie van Kuehne + Nagel afgelopen weekend aan het personeel van dit onderdeel meegedeeld in een interne memo. Volgens de logistiek dienstverlener gaat het vooralsnog om een voornemen. Kuehne + Nagel bevestigt desgevraagd dat er gesprekken […]
 • ‘Besmet’ Van Wanrooy Transport overgenomen door FreightNed januari 25, 2019
  Transportbedrijf Van Wanrooy gaat voortaan verder onder een nieuwe bedrijfsnaam: FreightNed Warehousing uit Ridderkerk. De van drugshandel verdachte voormalig eigenaar Paul van W. is ontslagen. De nieuwe eigenaar FreightNed voert samen met twee leden van het zittende managementteam van Van Wanrooy, Mario Heeren en Eric van Laarhoven, leiding over het personeel, materieel en opslag. Met […]
 • Visbeen en Post-Kogeko fuseren tot Daily Logistics Group januari 17, 2019
  Logistiek dienstverleners Visbeen en Post-Kogeko gaan voortaan samen verder onder de nieuwe bedrijfsnaam Daily Logistics Group. Beide familiebedrijven – gespecialiseerd in de transport van groente en fruit naar het Verenigd Koninkrijk – werkten al jaren samen binnen de joint-venture DailyFresh Logistics.
 • DSV doet overnamebod op Panalpina januari 16, 2019
  Logistiek dienstverlener DSV heeft een ongevraagd overnamebod uitgebracht op de Zwitserse branchegenoot Panalpina ter waarde van 4 miljard Zwitserse frank (3,54 miljard euro) uitgebracht. Panalpina zegt in een eerste reactie ‘het bod te bestuderen’.
 • Bakker Logistiek voert directiewisseling door januari 14, 2019
  Stoelendans bij Bakker Logistiek. De logistieke dienstverlener voert een directiewisseling door. De familie treedt zich terug uit de dagelijkse praktijk. De dagelijkse leiding komt in handen van een nog te bepalen nieuwe algemeen directeur.

RSS Mymanager’s distributie

 • Second Owner geeft inventaris van Blokker-dc’s een tweede leven februari 15, 2019
  Een distributiecentrum opnieuw inrichten kan alleen als eerst ruimte wordt vrijgemaakt. Dat levert een hoop gedoe op met het demonteren en afvoeren van het materieel dat niet meer nodig is. Second Owner neemt dit hele proces uit handen en verkoopt het materieel voor een goede prijs. Zo ook voor Blokker, dat druk is met de […]
 • PostNL bezorgt voor Jumbo boodschappen in Groningen februari 15, 2019
  PostNL gaat voor Jumbo online bestelde boodschappen bezorgen in en direct buiten de stad Groningen. Het gaat om een test van drie maanden. PostNL bezorgt de boodschappen voor Jumbo in de avonduren. Het gaat om boodschappen die in de Jumbo Foodmarkt bij voetbalstadion Euroborg worden samengesteld. Ook de Rijksuniversiteit van Groningen doet mee.
 • LNG-teruggaveregeling voor trucks maakt doorstart februari 14, 2019
  De regeling voor accijnsteruggave voor transportbedrijven met vrachtauto’s die op LNG rijden krijgt een vervolg, zoals afgesproken in het voorlopige Klimaatakkoord. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën bevestigde dit gisteren tijdens een Kamerdebat, meldt TLN.
 • Containers stuwen overslag Rotterdamse haven naar record februari 14, 2019
  Containeroverslag is de motor achter de volumegroei van de Rotterdamse haven. Het totale overslagvolume van de Rotterdamse haven was in 2018 nog nooit zo hoog.
 • PartsPoint besteedt distributie uit aan HPD februari 12, 2019
  PartsPoint Group in Ede en Holland Parts Distribution (HPD) in Leerdam hebben een meerjarige transportovereenkomst getekend voor de innight- en overnight onderdelendistributie.
 • Rechter: Oosterhout mag voormalig pand Van Wanrooy sluiten februari 11, 2019
  De gemeente Oosterhout mag een bedrijfspand van het voormalige Van Wanrooy Transport waar grootschalige smokkel van cocaïne plaatsvond voor een jaar sluiten. Dat heeft de rechter bepaald. Ronald de Rijke, directeur van FreightNed Logistics, laat weten dat hij zich beraadt op juridische vervolgstappen.
 • Hitte stimuleert goederenvervoer per spoor februari 6, 2019
  De droogte van afgelopen zomer heeft vorig jaar voor meer goederenvervoer over het Nederlandse spoor gezorgd. Groei die ten koste ging van de binnenvaart.
 • Britten coulant met toelating EU-trucks bij ‘no deal’ brexit februari 6, 2019
  De Britse regering wil Europese vrachtwagenchauffeurs zonder vergunning in het Verenigd Koninkrijk toelaten als er geen Brexit-deal komt. Het Verenigd Koninkrijk wil daarmee voorkomen dat er grote bevoorradingsproblemen ontstaan en het hoopt daarvoor in ruil ook een vergelijkbare flexibele houding van de Europese Unie te krijgen.
 • DeutschePost/DHL zet innovatieve last mile oplossingen op laag pitje februari 6, 2019
  Last mile; Deutsche Post, het moederbedrijf van DHL test al jaren slimme bezorgoplossingen. Dat alles wat nieuw niet meteen goed (genoeg) is, blijkt. De pakketbezorger zet een aantal innovatieve oplossingen in de ijskast.
 • Eerste elektrische DAF afgeleverd bij Tinie Manders Transport februari 5, 2019
  DAF Trucks heeft een volledig elektrische truck afgeleverd bij Tinie Manders Transport in Geldrop. De DAF CF Electric met VDL E-Power wordt in opdracht van DHL ingezet voor pendeldiensten in de regio Eindhoven.

RSS Mymanager’s Supply chain

 • BluJay API-platform moet data-uitwisseling stimuleren februari 15, 2019
  Met de bouw van het BluJay API-platform wil de softwareleverancier inspelen op het breed delen en verrijken van data binnen de logistieke keten. Doug Surrett, Chief Product Strategist, bracht het nieuws over het platform naar buiten tijdens de jaarlijkse SOAR Summit van de logistieke softwareleverancier.
 • Podcast: de cowboy wereld van crossborder e-commerce februari 14, 2019
  Er is veel mis met crossborder e-commerce. De waarde op de factuur stemt vaak niet overeen met de inhoud van pakketjes. Dus is het lastig – zo niet onmogelijk – om als douane te handhaven. Deze podcast maakt duidelijk waar het aan schort en wat de oplossingen zijn. Verder: Coolblue en Flinders als logistieke toppers.
 • Renewi automatiseert supply chain met logistiek platform februari 13, 2019
  Slimmer, sneller en minder foutgevoelig. Om zijn logistiek soepeler te laten verlopen heeft afvalverwerker Renewi voor een cloud-gebaseerde logistieke platform gekozen van Transporeon.
 • Chiquita verduurzaamt transport door nieuwe containers en schepen februari 13, 2019
  Chiquita zet een flinke stap op het gebied van duurzaamheid. Het wereldmerk neemt afscheid van zijn oude vloot. De bananenreus stapt over op containerschepen. Het eerste containerschip vaart volgende week de haven van Vlissingen binnen.
 • Nederland weer best verbonden land ter wereld februari 12, 2019
  Nederland is wederom het beste land als het gaat om connectiviteit. De Global Connectedness Index (GCI)-ranglijst van DHL wordt wederom aangevoerd door Nederland.
 • Smurfit Kappa daagt uitvinders uit duurzame verpakking te ontwikkelen februari 7, 2019
  Kom met een duurzame verpakkingsoplossingen van de toekomst. Die oproep doet Smurfit Kappa aan de wereldwijde innovatiegemeenschap. De wedstrijd moet leiden tot de ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen voor de toekomst.
 • De 10 best gelezen artikelen in januari: bol.com de absolute winnaar februari 1, 2019
  Bol.com is vaak goed voor veel pageviews, de maand januari was dat zeker het geval. De e-commerce reus trok met name veel lezers met artikelen over de werkomstandigheden in het dc en de toekomst van het bedrijf. Ook Mediamarkt en Albert Heijn gaven de nodige clicks. En wat te denken van een ERF flop dat […]
 • Aviko zet als eerste in foodservice de stap naar palletpooling januari 31, 2019
  De foodservice-industrie is volop in verandering. Mensen kiezen steeds meer voor tijdswinst en gemak en kopen vaker food on the go: in het trein- of tankstation. Ook supermarkten spelen hierop in met verse, kant-en-klare maaltijden. Dat betekent wel een opportuniteit om deze logistieke keten te optimaliseren. Aviko, fabrikant van aardappelproducten, nam het voortouw en stapte […]
 • ERP-flop kost medicijngroothandel 180 banen januari 29, 2019
  Een mislukte ERP-implementatie heeft ervoor gezorgd dat medicijngroothandel Pluripharm uit Alkmaar noodgedwongen 180 van de circa 480 arbeidsplaatsen heeft moeten schrappen. Het bedrijf kwam vorig jaar in grote problemen toen bij de implementatie van de software van JD Ewards fouten ontstonden in het voorraadbeheer waardoor patiënten soms wekenlang moesten wachten op essentiële medicijnen.
 • Hamsteren! Brexit angst zorgt voor forse toename opslag januari 28, 2019
  Distributiecentra in Groot Brittannië en Nederland puilen uit. De angst voort een chaotische brexit zorgt er voor dat bedrijven aan weerszijden van de Noordzee flink meer voorraad opslaan.